Alcoholslot makkelijk te omzeilen

HILVERSUM Een paar simpele trucjes, meer is er niet nodig om het alcoholslot te omzeilen. Dat bleek zondag uit een onderzoek van de NOS.

Het alcoholslot is een startonderbreker, maar ook een apparaat waarin je moet blazen terwijl je rijdt. Bij het wegrijden is het slot makkelijk te manipuleren, de bestuurder met een slok te veel op, laat gewoon iemand anders blazen.

Wanneer de bestuurder onderweg nog eens moet blazen, kan het alcoholslot ontkoppeld worden. Volgens het CBR, dat nota bene de maatregel oplegt, is dat geen overtreding. Het alcoholslot wordt ingebouwd bij bestuurders die met te veel alcohol in hun bloed achter het stuur betrapt worden.

Ik kan goed alleen werken maar vind een teamsport ook heel interessant. Het is iedere dag een mooie uitdaging om met een team te werken en de vraag te stellen: Waarom doen wij dit? Waar doen wij het voor? Waarom kom ik mijn bed uit? Wij geloven in het ontzorgen van de klant. Hoe doen we dat? Wij geven de klant aandacht, maken haar/hem belangrijk. Wat doen we? Wij nemen de gegevens door en plannen een bezoek aan de werkplaats of showroom. Lees meer...