APK is geen onderhoudsbeurt

Bunnik - Belangenvereniging BOVAG heeft aan de A12 een grote lichtkrant met de tekst ´APK is geen onderhoudsbeurt´. Zij hiermee roepen politiek Den Haag op om de auto niet als melkkoe te gebruiken, de accijns niet te verhogen, of bijvoorbeeld om de winterbanden tijdig te wisselen en de onderhoudsbeurt niet uit te stellen.

Het komt dan ook nog regelmatig voor dat klanten zeggen: ‘De auto heeft net een onderhoudsbeurt gehad, moet hij nu weer een de garage in?’ De auto heeft alleen een Algemene Periodieke Keuring (APK) gehad, en dat is iets anders dan een onderhoudsbeurt. Bij een APK keuring vindt er alleen een veiligheidskeuring plaats. Tijdens een APK keuring wordt er niets vervangen, verwisseld of ververst.

Een APK keuring kost zo rond de €30, in sommige gevallen is het zelfs gratis, en daar kun je geen onderhoudsbeurt voor uitvoeren, zelfs niet bij een fitter.

De motor maakt een bijgeluid. Na het peilen van de motorolie blijkt dat er twee liter is verbruikt en dat de auto al meer dan 17000 km over de beurt heen is. Elke auto verbruikt motorolie. Het is een illusie om te denken dat de auto nieuw is en je maar kan doorrijden tot er misschien een lampje gaat branden, als die überhaupt gaat branden. Stel het onderhoud niet uit, er ontstaat schade aan de motor, aan andere delen van de auto en uw veiligheid.

Ik kan goed alleen werken maar vind een teamsport ook heel interessant. Het is iedere dag een mooie uitdaging om met een team te werken en de vraag te stellen: Waarom doen wij dit? Waar doen wij het voor? Waarom kom ik mijn bed uit? Wij geloven in het ontzorgen van de klant. Hoe doen we dat? Wij geven de klant aandacht, maken haar/hem belangrijk. Wat doen we? Wij nemen de gegevens door en plannen een bezoek aan de werkplaats of showroom. Lees meer...