APK is geen onderhoudsbeurt

Bunnik - Belangenvereniging BOVAG heeft aan de A12 een grote lichtkrant met de tekst ´APK is geen onderhoudsbeurt´. Zij hiermee roepen politiek Den Haag op om de auto niet als melkkoe te gebruiken, de accijns niet te verhogen, of bijvoorbeeld om de winterbanden tijdig te wisselen en de onderhoudsbeurt niet uit te stellen.

Het komt dan ook nog regelmatig voor dat klanten zeggen: ‘De auto heeft net een onderhoudsbeurt gehad, moet hij nu weer een de garage in?’ De auto heeft alleen een Algemene Periodieke Keuring (APK) gehad, en dat is iets anders dan een onderhoudsbeurt. Bij een APK keuring vindt er alleen een veiligheidskeuring plaats. Tijdens een APK keuring wordt er niets vervangen, verwisseld of ververst.

Een APK keuring kost zo rond de €30, in sommige gevallen is het zelfs gratis, en daar kun je geen onderhoudsbeurt voor uitvoeren, zelfs niet bij een fitter.

De motor maakt een bijgeluid. Na het peilen van de motorolie blijkt dat er twee liter is verbruikt en dat de auto al meer dan 17000 km over de beurt heen is. Elke auto verbruikt motorolie. Het is een illusie om te denken dat de auto nieuw is en je maar kan doorrijden tot er misschien een lampje gaat branden, als die überhaupt gaat branden. Stel het onderhoud niet uit, er ontstaat schade aan de motor, aan andere delen van de auto en uw veiligheid.

Alles Op Vier Wielen - Autofotogratie

Alles Op Vier Wielen heeft een kloppend hart voor autofotografie. Dat doen wij met veel passie voor mens én machine.
 

Alles Op Vier Wielen is een vertrouwd adres voor auto fotografie in ’t Gooi en ver daar buiten. Samen bezoeken mijn zoon Robert en ik regelmatig auto evenementen / showrooms en leggen dat vast met onze camera's. 

De gastvrije en persoonlijke benadering van onze professionele autofotografie versterken het familiegevoel binnen het bedrijf.  Wij doen dat - in een ontspannen en ongedwongen sfeer- om alles zo aangenaam mogelijk te maken. 

 
 
Robert Vogt heeft net als zijn vader passie voor Alles Op Vier Wielen. Samen bezoeken wij regelmatig auto evenementen en leggen dat met vast met onze camera's. Ik ben geen vader die met zijn zoon gaat vissen, maar wel een weekend naar London gaat om daar op een druk kruispunt de mooiste auto's te fotograferen.
 
Bekijk de fraaiste plaatsjes maar eens op zijn Instagram
Gilbert Vogt