APK is geen onderhoudsbeurt

Bunnik - Belangenvereniging BOVAG heeft aan de A12 een grote lichtkrant met de tekst ´APK is geen onderhoudsbeurt´. Zij hiermee roepen politiek Den Haag op om de auto niet als melkkoe te gebruiken, de accijns niet te verhogen, of bijvoorbeeld om de winterbanden tijdig te wisselen en de onderhoudsbeurt niet uit te stellen.

Het komt dan ook nog regelmatig voor dat klanten zeggen: ‘De auto heeft net een onderhoudsbeurt gehad, moet hij nu weer een de garage in?’ De auto heeft alleen een Algemene Periodieke Keuring (APK) gehad, en dat is iets anders dan een onderhoudsbeurt. Bij een APK keuring vindt er alleen een veiligheidskeuring plaats. Tijdens een APK keuring wordt er niets vervangen, verwisseld of ververst.

Een APK keuring kost zo rond de €30, in sommige gevallen is het zelfs gratis, en daar kun je geen onderhoudsbeurt voor uitvoeren, zelfs niet bij een fitter.

De motor maakt een bijgeluid. Na het peilen van de motorolie blijkt dat er twee liter is verbruikt en dat de auto al meer dan 17000 km over de beurt heen is. Elke auto verbruikt motorolie. Het is een illusie om te denken dat de auto nieuw is en je maar kan doorrijden tot er misschien een lampje gaat branden, als die überhaupt gaat branden. Stel het onderhoud niet uit, er ontstaat schade aan de motor, aan andere delen van de auto en uw veiligheid.

Wij snappen dat jij trots bent op jouw gouden koets. Wil jij de wagen rijdend, stilstaand of dynamisch vast laten leggen? De fotograaf weet hoe dit moet! Het resultaat? Sfeervolle, stoere en memorabele foto’s. Wij hebben een passie voor auto’s en weten hoe jouw bolide het beste tot zijn recht komt.

Contact: allesopvierwielen@outlook.com