Auto carrosserie geluiden lokaliseren

Geluiden lokaliseren, en indien mogelijk verhelpen, is een van de moeilijkste dingen die er bestaat.  Sommige geluiden zijn namelijk niet altijd waarneembaar of alleen onder bepaalde omstandigheden hoorbaar. Vooraf onderzoek en/of diagnose (in de werkplaats) is daarom noodzakelijk. Rijd daarom altijd eerst met de monteur mee en probeer samen hetzelfde geluid te horen. De kans dat het wordt opgelost is dan vele malen groter.

Het komt ook voor dat de auto naar behoren functioneert en dat de geuite klacht niet ten grondslag ligt aan een defect c.q. materiaal en/of fabricagefout. Anders gezegd: na de diagnose in de werkplaats is het geluid nog hoorbaar maar er zijn geen onvolkomenheden naar voren gekomen. Denk dan bijvoorbeeld aan een bonkend geluid met vier personen tijdens het rijden over een verkeersdrempel. De trekhaak raakt net de verkeerdrempel, terwijl de veren wel goed zijn.

Ik kan goed alleen werken maar vind een teamsport ook heel interessant. Het is iedere dag een mooie uitdaging om met een team te werken en de vraag te stellen: Waarom doen wij dit? Waar doen wij het voor? Waarom kom ik mijn bed uit? Wij geloven in het ontzorgen van de klant. Hoe doen we dat? Wij geven de klant aandacht, maken haar/hem belangrijk. Wat doen we? Wij nemen de gegevens door en plannen een bezoek aan de werkplaats of showroom. Lees meer...