Autobedrijven schreeuwen om automonteurs

Voor het eerst sinds jaren trekt het werkaanbod in de werkplaats weer aan. Het betekent dat er eindelijk weer meer productie in de werkplaats wordt gedraaid. Bij sommige autobedrijven loopt het werkaanbod zelfs op naar twee weken. Is het een trend die doorzet? Het lijkt er wel op.

Het wagenpark veroudert in Nederland. Veel mensen hebben het onderhoud al maanden/jaren uitgesteld en nu wordt het weer tijd om te herstellen.

Ineens gaan autobedrijven weer op zoek naar automonteurs, maar die zijn er helemaal niet. Jaren geleden is de LTS motor techniek afgeschaft en daar merken we nu de gevolgen van.

Er is meer elektronica in de auto gekomen, maar remmen en banden moeten ook nog steeds worden vervangen. En daar krijg je vieze handen van, iets waar jongeren niet op zitten te wachten. 

Ik kan goed alleen werken maar vind een teamsport ook heel interessant. Het is iedere dag een mooie uitdaging om met een team te werken en de vraag te stellen: Waarom doen wij dit? Waar doen wij het voor? Waarom kom ik mijn bed uit? Wij geloven in het ontzorgen van de klant. Hoe doen we dat? Wij geven de klant aandacht, maken haar/hem belangrijk. Wat doen we? Wij nemen de gegevens door en plannen een bezoek aan de werkplaats of showroom. Lees meer...