Autobranche vraag om een 9 of een 10

Bijna alle importeurs bellen klanten na die in de werkplaats zijn geweest. Het gaat er om of je het autobedrijf aanbeveelt bij vrienden of kennissen, en dat je het cijfer 9 of 10 geeft. Alles wat minder wordt gegeven telt niet mee in de beoordeling van het klanttevredenheidsonderzoek.

Als we allemaal een 9 of een 10 geven, wat is dan nog de waarde van het onderzoek? Waarom doen we niet 1 of 2? En is een 8 niet al heel mooi genoeg? Gaan we over een tijdje een 11 of een 12 geven? Hoe hoog leggen we de lat eigenlijk? Nee, we willen alleen maar meer en meer.

Laatst vroeg een medewerker van Vodafone of ik tevreden was over hun serviceverlening. ‘Ik zei ja’. Toen zei hij: ‘Zou u mij dan een 9 of een 10 willen geven, want alleen daarmee geeft u aan tevreden te zijn over mijn serviceverlening.’ Door de vraagstelling kon ik alleen een 9 of een 10 geven. Dit is natuurlijk ook een manier, ook al dacht ik zelf aan een 7.

Sommige importeurs hangen de omzet aan het cijfer. Dat betekent dat van 1 tot 4 dat je 10% betaalt, tussen 5 en 8 niets krijgt, en bij een 9 of 10 10% krijgt. Alles is er dus ook aangelegen om een hoge rapportcijfer te krijgen. Met bijvoorbeeld een Klanten Contact Centrum (KCC) is dat op te vangen. Zij kunnen de klant van de voren beïnvloeden op een mogelijk gesprek van de importeur. Indien je niet over een KCC beschikt zal de receptionist het aan de balie moeten vragen. 

Alles Op Vier Wielen - Autofotogratie

Alles Op Vier Wielen heeft een kloppend hart voor autofotografie. Dat doen wij met veel passie voor mens én machine.
 

Alles Op Vier Wielen is een vertrouwd adres voor auto fotografie in ’t Gooi en ver daar buiten. Samen bezoeken mijn zoon Robert en ik regelmatig auto evenementen / showrooms en leggen dat vast met onze camera's. 

De gastvrije en persoonlijke benadering van onze professionele autofotografie versterken het familiegevoel binnen het bedrijf.  Wij doen dat - in een ontspannen en ongedwongen sfeer- om alles zo aangenaam mogelijk te maken. 

 
 
Robert Vogt heeft net als zijn vader passie voor Alles Op Vier Wielen. Samen bezoeken wij regelmatig auto evenementen en leggen dat met vast met onze camera's. Ik ben geen vader die met zijn zoon gaat vissen, maar wel een weekend naar London gaat om daar op een druk kruispunt de mooiste auto's te fotograferen.
 
Bekijk de fraaiste plaatsjes maar eens op zijn Instagram
Gilbert Vogt