Auto’s zijn net mensen – Saab 900 cabriolet

Voor de meeste autobezitters is een nieuwe auto iets waar je naar toe leeft. De oude auto kan niet snel genoeg plaatsmaken. Maar er zijn weggebruikers die helemaal anders zien. Voor hen is het een sport juist zo lang mogelijk in dezelfde wagen te blijven rijden.

Ik rij al jaren in een Saab 900 uit 1996. Toen ik de cabriolet kocht, stond er net twee ton op de teller. Ik laat me nooit afschrikken door de kilometerstand. Auto’s zijn net mensen, sommige oudjes zijn 90 jaar oud en nog steeds vitaal. Dat geldt ook voor mijn Saab met nu 235000 km onder de wielen. Sinds kort is het geen dagelijks vervoersmiddel meer.   

Met een auto moet je een beetje geluk hebben, net als met je relatie thuis, en dat heb ik met mijn Saab gehad. Ik twijfel nog om hem eventueel weg te doen, omdat ik sinds een paar maanden op de fiets naar mijn werk ga. Mijn vrouw houdt de verkoop nog tegen omdat het voorjaar er weer aankomt.

Ik vind het zonde om mijn centen in een dure nieuwe auto te steken. Het is een sport om ze lang mogelijk te kunnen blijven rijden. Voor mijn Saab had ik een Rover 45 met ruim twee ton op zijn kiezen. Van die auto heb ik maar liefst 4 jaar plezier gehad. Doorrijden kan, maar daardoor kom je soms stil te staan. Met de Saab heb een kapotte stuurpomp en later een defecte waterpomp gehad, maar voor een paar honderd euro reed ik weer.

Ik heb geen last van het feit dat mijn buurman een grotere car rijdt, maar ik heb ook geen last van een afschrijving: Die heb ik niet. Ik rijd puur op de kosten. 

Wij snappen dat jij trots bent op jouw gouden koets. Wil jij de wagen rijdend, stilstaand of dynamisch vast laten leggen? De fotograaf weet hoe dit moet! Het resultaat? Sfeervolle, stoere en memorabele foto’s. Wij hebben een passie voor auto’s en weten hoe jouw bolide het beste tot zijn recht komt.

Contact: allesopvierwielen@outlook.com