Coulance-regeling autodealer is een gunst van importeur

Auto’s die uit de fabrieksgarantie zijn hebben soms nog een coulance-regeling (een gunst) via de importeur. Denk hierbij aan een motor, automaat bak, navigatiesysteem-audio.

De klant meldt zich bij de werkplaatsreceptie, en de monteur stelt een diagnose aan de auto. De receptionist maakt een offerte van de kosten en dient deze in bij de importeur. De coulance-regeling wordt handmatig beoordeeld en vergoeding is afhankelijk van of een auto bij de dealer in onderhoud is ‘ja’ of ‘nee’. Bij een vergoeding gaat er fysiek geen geld terug naar de klant, maar is er sprake van een bijloop in de reparatiekosten.  

Wat vaak voor komt is dat de kosten door drieën, de importeur betaalt 1/3, de klant 1/3, en de dealer 1/3, wordt gedeeld.

Indien een auto uit het buitenland komt en geen aantoonbaar onderhoud  heeft gehad, dan hoeft de dealer helemaal geen bijdrage te leveren. De auto is niet door hem geleverd.

Alles Op Vier Wielen - Autofotogratie

Alles Op Vier Wielen heeft een kloppend hart voor autofotografie. Dat doen wij met veel passie voor mens én machine.
 

Alles Op Vier Wielen is een vertrouwd adres voor auto fotografie in ’t Gooi en ver daar buiten. Samen bezoeken mijn zoon Robert en ik regelmatig auto evenementen / showrooms en leggen dat vast met onze camera's. 

De gastvrije en persoonlijke benadering van onze professionele autofotografie versterken het familiegevoel binnen het bedrijf.  Wij doen dat - in een ontspannen en ongedwongen sfeer- om alles zo aangenaam mogelijk te maken. 

 
 
Robert Vogt heeft net als zijn vader passie voor Alles Op Vier Wielen. Samen bezoeken wij regelmatig auto evenementen en leggen dat met vast met onze camera's. Ik ben geen vader die met zijn zoon gaat vissen, maar wel een weekend naar London gaat om daar op een druk kruispunt de mooiste auto's te fotograferen.
 
Bekijk de fraaiste plaatsjes maar eens op zijn Instagram
Gilbert Vogt