Dealerbedrijven blijven tobben

Het is alweer een jaar geleden dat al het personeel bij elkaar werd geroepen. Koops kon de salarissen niet meer betalen en we werden van de een op de andere dag naar huis gestuurd. De nieuwe eigenaar Stern opende na zes weken: Arend en Vireo in Amersfoort en Utrecht. Veel klanten denken nog steeds dat het een overname was, maar in werkelijkheid was het een aankoop van Stern uit het faillissement. Heel iets anders dan een overname.

De showroom is de laatste paar jaar al stiller geworden, en nu begint het in de werkplaats ook rustiger te worden. Komt dat misschien door de vakantie? Een mens is al gauw geneigd om een oorzaak te zoeken. Verontrustend is het in ieder geval wel. Indien de markt zo blijft krimpen verwacht ik opnieuw sluiting van een aantal dealerbedrijven, er zijn er te veel. De druk op het autobedrijf is zo wie zo, sinds uit uitbreken van de crisis in 2008, nooit weggeweest.

Ik kan goed alleen werken maar vind een teamsport ook heel interessant. Het is iedere dag een mooie uitdaging om met een team te werken en de vraag te stellen: Waarom doen wij dit? Waar doen wij het voor? Waarom kom ik mijn bed uit? Wij geloven in het ontzorgen van de klant. Hoe doen we dat? Wij geven de klant aandacht, maken haar/hem belangrijk. Wat doen we? Wij nemen de gegevens door en plannen een bezoek aan de werkplaats of showroom. Lees meer...