EERSTE KENNISMAKING PUBLIEK: OPEL AMPERA-E (2017)

Autovisie Cars&Coffee XXL liet op zaterdag 27 mei de nieuwe Opel Ampera-E aan het publiek zien. De auto was te zien in de Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen.

De Opel Ampera-E is de eerste elektrische middenklasser met een opgegeven bereik van meer dan 500 kilometer. Dat allemaal dankzij een accupakket van 60 kWh. Het accupakket is net zo groot als dat van de basisversie van de Tesla Model S, maar die auto is dubbel zo duur. De theoretische 520 kilometer actieradius van de elektrische Opel klinkt fantastisch, maar wat haal je nou eigenlijk in het echt?

Voor iedereen die op korte termijn een Ampera-e wil gaan rijden heeft Opel een waarschuwing: wacht niet te lang met bestellen. Meestal zijn dit soort waarschuwingen onzinnige marketingkreten, maar in dit geval zijn we geneigd Opel te geloven. De Ampera-e heeft namelijk alles in zich om een echte hit te gaan worden in leasend Nederland.

Met zijn forse actieradius, redelijke prijs en 4% bijtelling is de Ampera-e een absolute leasehit in wording. De grote vraag in Noorwegen zal in Nederland waarschijnlijk op korte termijn geëvenaard gaan worden. Met een beperkte productiecapaciteit zullen levertijden dan snel oplopen. Naast Noorwegen en Nederland komt de Ampera-e in 2017 ook in Duitsland en Zwitserland op de markt.

De vraag zal daar waarschijnlijk minder groot zijn, maar de introducties zullen de productiecapaciteit alleen maar verder onder druk gaan zetten en levertijden in Nederland verder laten oplopen.

Noorwegen stopt mogelijk met verkoop auto's met benzine- en dieselmotor
Noorwegen, in de top tien van 's werelds olieproducerende landen, wil mogelijk binnen tien jaar de verkoop van auto's met een brandstofmotor verbieden. Vanaf 2025 zouden nieuwe auto's alleen nog maar worden aangedreven door duurzame energie.

Er rijden maar liefst 100.000 volledige elektrische auto’s rond. Een indrukwekkend getal voor een land waar slechts 5,2 miljoen mensen wonen. Ter vergelijking: in Nederland, waar we met ruim 17 miljoen mensen wonen, rijden slechts iets meer dan 12.000 volledige elektrische auto’s. Een enorm verschil. Bij ons is de (plug-in) hybride veel populairder. Volgens recente cijfers rijden meer dan 86.000 hybrides in Nederland.

Test Autovisie
Als we Autovisie mogen geloven dan haalt de auto in de praktijk tussen de 360 – 450 kilometer. Welke fabrikant geeft wel exacte cijfers?

Bekijk meer foto's op onze Facebookpagina.

Alles Op Vier Wielen - Autofotogratie

Alles Op Vier Wielen heeft een kloppend hart voor autofotografie. Dat doen wij met veel passie voor mens én machine.
 

Alles Op Vier Wielen is een vertrouwd adres voor auto fotografie in ’t Gooi en ver daar buiten. Samen bezoeken mijn zoon Robert en ik regelmatig auto evenementen / showrooms en leggen dat vast met onze camera's. 

De gastvrije en persoonlijke benadering van onze professionele autofotografie versterken het familiegevoel binnen het bedrijf.  Wij doen dat - in een ontspannen en ongedwongen sfeer- om alles zo aangenaam mogelijk te maken. 

 
 
Robert Vogt heeft net als zijn vader passie voor Alles Op Vier Wielen. Samen bezoeken wij regelmatig auto evenementen en leggen dat met vast met onze camera's. Ik ben geen vader die met zijn zoon gaat vissen, maar wel een weekend naar London gaat om daar op een druk kruispunt de mooiste auto's te fotograferen.
 
Bekijk de fraaiste plaatsjes maar eens op zijn Instagram
Gilbert Vogt