Fabrieksbezoek aan Pilkington in Gladbeck te Duitsland

Woensdag 30 april 2014 brachten we een fabrieksbezoek aan de Pilkington fabriek in Duitsland. De Pilkington Group produceert glas voor de bouwindustrie, de automobielindustrie en voor allerlei technische toepassingen.


De ovens in de fabriek van Gladbeck branden 24 uur 365 dagen in het jaar en hebben een temperatuur van ongeveer 1200 graden. Dat is ook de temperatuur die nodig is om zand te laten smelten in een vloeibare vorm. De mensen die in de buurt van de ovens werken, 35 graden omgevingstemperatuur, drinken 12 liter water per dag om niet uit te drogen. [Foto: ©Gilbert Vogt]

Tijdens een van de momenten in het productieproces is het raam nog rechthoekig als het pardoes ineen soort mal valt. Daarna komt er een stempel naar beneden die door de hitte de ruit aantrekt en in de juiste vorm trekt. Dit proces is zeer indrukwekkend.

Een zij- en een achterruit worden onder een behoorlijke spanning gemaakt. Als je het glas intikt dan versplintert nagenoeg alles in dezelfde stukjes. Dat noemen ze ook wel veiligheidsglas. Doordat de ruit is versplinterd zie je stukjes glas nog een hele tijd bewegen, omdat de spanning dan vanaf is. Een bijzonder gezicht.

In het hele proces van zand tot aan een voorruit gaat alles met robots en machines, behalve als er een voorruit op de band ligt en door twee mensen een folie wordt opgelegd. Daarna komt de volgende (tweede) ruit en die wordt door mensenhanden op de folie, en daaronder de eerste ruit, gelegd. Daarna gaat het proces op de lopende band verder. Lees meer over de wereld van glas...

Alles Op Vier Wielen - Autofotogratie

Alles Op Vier Wielen heeft een kloppend hart voor autofotografie. Dat doen wij met veel passie voor mens én machine.
 

Alles Op Vier Wielen is een vertrouwd adres voor auto fotografie in ’t Gooi en ver daar buiten. Samen bezoeken mijn zoon Robert en ik regelmatig auto evenementen / showrooms en leggen dat vast met onze camera's. 

De gastvrije en persoonlijke benadering van onze professionele autofotografie versterken het familiegevoel binnen het bedrijf.  Wij doen dat - in een ontspannen en ongedwongen sfeer- om alles zo aangenaam mogelijk te maken. 

 
 
Robert Vogt heeft net als zijn vader passie voor Alles Op Vier Wielen. Samen bezoeken wij regelmatig auto evenementen en leggen dat met vast met onze camera's. Ik ben geen vader die met zijn zoon gaat vissen, maar wel een weekend naar London gaat om daar op een druk kruispunt de mooiste auto's te fotograferen.
 
Bekijk de fraaiste plaatsjes maar eens op zijn Instagram
Gilbert Vogt