Fascinatie voor modelauto’s - NAMAC beurs Houten

De NAMAC organiseert zes keer per jaar een miniatuurbeurs in de Expo te Houten. Honderden fans komen daar elke keer op af. Allemaal in de hoop net dat modelletje te vinden wat ze al jaren zochten. Ik vind mensen met een hobby altijd boeiend, want wat drijft ze om hier te lopen en vooral wat zoeken ze?

Ik spaar Duitse cabriolet Mercedessen schaal 1:18. Ik bewaar deze in een lange glazen kast op de gang. In de kast zit een lampje die van boven naar beneden schijnt. De gekleurde miniaturen komen hierdoor goed tot zijn recht. Elke keer als ik in mijn huis kom kijk ik even naar mijn autootjes. Bij het zien van dat blinkende spul ervaar ik altijd een geluksmomentje.

Op de beurs lopen heel veel mensen te snuffelen, en elke keer ben ik weer verbaasd hoeveel mensen daar op afkomen. Het lijkt wel alsof het elke keer weer ietsje drukker is geworden. De handelaren komen uit Nederland, maar ook uit Duitsland, en de prijzen variëren per kraam. Met een beetje mazzel kan je zo 10 euro besparen. Behalve personenautootjes vind je hier ook veel kramen met vrachtwagentjes.

Op de beurs loop je zelden een vrouw tegen het lijf. Het is namelijk een echt mannending. En de vrouw die je wel op de vloer tegenkomt is vast en zeker door haar man meegesleurd. ‘Oké, ik ga met jou naar die stomme beurs, maar dan neem je mij een keer uit winkelen.’ Ik kan mijn vrouw alleen blij maken met een echte Porsche, want met die autootjes in mijn kast heeft ze niet zo veel mee.

Beursdata 2016: zaterdag 09 januari, zaterdag 16 april, zaterdag 18 juni, zaterdag 06 augustus, zaterdag 01 oktober, zaterdag 26 november. www.namac.nl

Wij snappen dat jij trots bent op jouw gouden koets. Wil jij de wagen rijdend, stilstaand of dynamisch vast laten leggen? De fotograaf weet hoe dit moet! Het resultaat? Sfeervolle, stoere en memorabele foto’s. Wij hebben een passie voor auto’s en weten hoe jouw bolide het beste tot zijn recht komt.

Contact: allesopvierwielen@outlook.com