Garantiekosten autobedrijf meten of op je onderbuik?

Sinds mijn eerste stappen in het autobedrijf, bijna dertig jaar geleden, heb ik al te maken met garantiekosten. Ze rijzen bij elk bedrijf de pan uit. De vraag is, wie heeft er grip op de kosten?

De klant krijgt meestal garantie op een gebruikte auto  
Het is voor elk autobedrijf een uitdaging om de garantiekosten van de verkoop en de werkplaats zo laag mogelijk te houden. Voordat de auto te koop wordt aangeboden is het raadzaam om de auto eerst te inspecteren om de opknapkosten in beeld te krijgen. Dan kan de verkoop nog beslissen om de auto te houden of door te verkopen?

Er worden best wel wat auto’s met een probleem ingeruild. Bijvoorbeeld een motorlampje wat gaat branden na 70 kilometer, motorolie- koelvloeistoflekkage of een defecte airco. Dit soort dingen melden klanten over het algemeen niet.

Wie brengt de kosten in beeld?
In de werkplaats gaat er wel eens iets fout. Dat zijn garantie werkplaatskosten. Als je de kosten elke maand zichtbaar maakt, dan schrik je hoe hoog deze post kan oplopen. Als je het bijhoudt krijg je overzicht in de kosten. En alleen zeggen dat de kosten omlaag moeten, is niet voldoende. Je moet weten waardoor het komt.

En wat doe je met zoekuren die niet geclaimd kunnen worden bij de importeur? Boek je die op niet te claimen kosten? Als je dat wel boekt, dan is de monteur productief en worden de kosten duidelijk. Als je niets boekt, dan weet je ook niet waar de pijn zit. Dan kan je hooguit op je onderbuik afgaan, en die komt vaak niet overeen met de werkelijkheid.

Alles Op Vier Wielen - Autofotogratie

Alles Op Vier Wielen heeft een kloppend hart voor autofotografie. Dat doen wij met veel passie voor mens én machine.
 

Alles Op Vier Wielen is een vertrouwd adres voor auto fotografie in ’t Gooi en ver daar buiten. Samen bezoeken mijn zoon Robert en ik regelmatig auto evenementen / showrooms en leggen dat vast met onze camera's. 

De gastvrije en persoonlijke benadering van onze professionele autofotografie versterken het familiegevoel binnen het bedrijf.  Wij doen dat - in een ontspannen en ongedwongen sfeer- om alles zo aangenaam mogelijk te maken. 

 
 
Robert Vogt heeft net als zijn vader passie voor Alles Op Vier Wielen. Samen bezoeken wij regelmatig auto evenementen en leggen dat met vast met onze camera's. Ik ben geen vader die met zijn zoon gaat vissen, maar wel een weekend naar London gaat om daar op een druk kruispunt de mooiste auto's te fotograferen.
 
Bekijk de fraaiste plaatsjes maar eens op zijn Instagram
Gilbert Vogt