Ger Medemblik houdt wel van gezelligheid

Nieuwegein - In 2004 laat ik me door vestigingsmanager Ger Medemblik overhalen om voor Stern-Auto Nieuwegein (Voorheen Autocentrum Pordon en StergamPordon) te komen werken.

Al vanaf mijn eerste sollicitatiegesprek, in de Witte Bergen in Eemnes, vind ik Ger Medemblik een bijzonder mens. Behalve dat hij vestigingsmanager van Stern-Auto in Nieuwegein is, houdt hij ook van een Bourgondisch leven met op zijn tijd een lekker glaasje wijn. Hoewel het niets met de functie te maken heeft, spreekt juist ‘dat’ mij enorm aan. Als we er samen snel uit zijn begin ik in Nieuwegein.

Ger Medemblik is voor de klanten een uitstekend gastheer, en ook voor het personeel is er aan het eind van de werkweek een versnapering. Eigenhandig frituurt Ger allemaal lekkere hapjes waardoor er ook een prettige werksfeer ontstaat. Af en toe heb ik het idee dat we in een soort café beland zijn, maar gezellig is het zeker wel. Alleen of Henk van ’t End (directeur) daar nou altijd zo blij mee is?

Ger Medemblik heeft nog een andere passie, en dat is autoracen op Zandvoort. Samen met zijn zoon koopt hij een ‘standaard’ Mercedes Benz 190E 2.3 en verandert hij het uiterlijk van de auto, in een 190E 2.5-16 Evolution II (DTM) compleet voorzien van dé reclames, in een van de succesvolste racewagens uit de geschiedenis van Mercedes. Lange tijd staat de auto ook als blikvanger in de showroom van Stern-Auto, maar ook voor diverse reparaties in de werkplaats.

De foto is vergelijkbaar met de auto die Ger Medemblik in 2004 maakte. In 1992 werd Klaus Ludwig met zijn door AMG ingeschreven 190E 2.5-16 Evolution II Duits toerwagenkampioen. De zeer succesvolle Evo II won zestien van de 24 races.

Ik kan goed alleen werken maar vind een teamsport ook heel interessant. Het is iedere dag een mooie uitdaging om met een team te werken en de vraag te stellen: Waarom doen wij dit? Waar doen wij het voor? Waarom kom ik mijn bed uit? Wij geloven in het ontzorgen van de klant. Hoe doen we dat? Wij geven de klant aandacht, maken haar/hem belangrijk. Wat doen we? Wij nemen de gegevens door en plannen een bezoek aan de werkplaats of showroom. Lees meer...