Gratis APK of wintercheck bestaat niet kan niet

De prijs van het onderhoud en APK voor de auto worden steeds goedkoper? En juist in deze (crisis)tijd is iedereen gevoelig(er) voor de laagste autokosten, maar wat krijg ik eigenlijk voor de laagste prijs?

Autodealers en fitters willen alleen maar geld aan u verdienen. De een schreeuwt nog harder dan de ander, en iedereen adverteert behoorlijk aan de weg. Hiermee proberen ze de gunst om de klant te winnen, ofwel (nieuwe) klanten te lokken.

Gratis APK, gratis wintercheck of onderhoudsbeurt voor een lage prijs zijn dingen voor u om het (weer) aantrekkelijk te maken naar de garage te gaan. Hoe kunnen ze het voor die prijs? Is telkens een vraag die je aan jezelf moet stellen.

De onderhoudsintervallen van auto’s zijn in de loop der jaren behoorlijk verlengd. Hierdoor komt de klant steeds minder vaak in de werkplaats. Het is dus handig als de klant tussentijds nog eens in de garage komt. Dus bedenken autodealers en fitters gratis winterchecks of gratis voorjaarscontroles.

Maar besef dat gratis helemaal niet bestaat. Als de auto eenmaal op de brug staat dan wil de garage de gratis controle terugverdienen, ze leven niet van de lucht. Garagebedrijven zijn geen oplichters, maar ze zijn er niet vies van om iets aan u te verdienen.

Piet: “In mijn garage doen ze altijd een gratis wintercheck uitvoeren.”
Henk: “Dat is leuk voor je, helemaal gratis?”
Piet: “Helemaal gratis.”
Henk: “Je hebt niet gekocht bij dat bedrijf?”
Piet: “Jawel, de accu is vernieuwd. De receptionist van de garage vertelde dat de accu niet meer goed was en dat ik startproblemen zou kunnen verwachten.
Henk: “Zei je in het begin toch iets over gra-tis?”
 

Alles Op Vier Wielen - Autofotogratie

Alles Op Vier Wielen heeft een kloppend hart voor autofotografie. Dat doen wij met veel passie voor mens én machine.
 

Alles Op Vier Wielen is een vertrouwd adres voor auto fotografie in ’t Gooi en ver daar buiten. Samen bezoeken mijn zoon Robert en ik regelmatig auto evenementen / showrooms en leggen dat vast met onze camera's. 

De gastvrije en persoonlijke benadering van onze professionele autofotografie versterken het familiegevoel binnen het bedrijf.  Wij doen dat - in een ontspannen en ongedwongen sfeer- om alles zo aangenaam mogelijk te maken. 

 
 
Robert Vogt heeft net als zijn vader passie voor Alles Op Vier Wielen. Samen bezoeken wij regelmatig auto evenementen en leggen dat met vast met onze camera's. Ik ben geen vader die met zijn zoon gaat vissen, maar wel een weekend naar London gaat om daar op een druk kruispunt de mooiste auto's te fotograferen.
 
Bekijk de fraaiste plaatsjes maar eens op zijn Instagram
Gilbert Vogt