Huizen krijgt E-motion festival

SGP-raadslid Rob Bource is de organisator van het festival E-motion 2017 op zaterdag 16 september in het Nautisch Havenkwartier in Huizen.

Dit nieuwe kleinschalige evenement rond duurzame mobiliteit wordt tijdens en onder de paraplu van het Havenfestival gehouden op een deel van de parkeerplaats waar tot nu toe het Oldtimerfestival werd gehouden. De organisatie heeft de achtste editie van dit jaarlijkse festival met ’klassieke’ voertuigen afgeblazen nadat de gemeente de subsidie had verlaagd.

Oldtimer Festival
Begin mei heeft Bource, naar eigen zeggen, van de Stichting Oldtimers Huizen begrepen ’dat zij ook definitief zelfs niet met een kleinschalig festival doorgingen’. ,,Ik heb hen eerst nog gevraagd of ik dan wel een evenement rond duurzame mobiliteit zou mogen uitwerken. Tenslotte besteedden zij eerder ook al aandacht aan duurzaamheid. Zij gaven aan dat het geen enkel bezwaar was dat ik mijn initiatief - zonder hen - verder vorm zou gaan geven.”

Voor Bource het sein om van start te gaan op basis van zijn eerdere onderzoek uit 2013. ,,De markt is de laatste jaren heel erg in ontwikkeling. Een mooie kans dus.”

Sponsoring
In de afgelopen weken is het raadslid bezig geweest met informatie verzamelen, deelnemers te vinden, financiering voor de kosten te verwerven en een programma te maken. ,,De kosten van het festival worden volledig gedekt uit sponsoring inkomsten”, meldt hij. ,,Voor mij is rentmeesterschap heel belangrijk.” De SGP’ er wil ’verantwoord met de Schepping omgaan en minder fossiele brandstof gebruiken’. Vandaar zijn inzet voor duurzame mobiliteit. Zijn motto: ’Zet schoon, slim en gedeeld vervoer op de kaart’.

Inspireren
Tijdens het festival staat elektrisch vervoer in de breedste zin van het woord centraal. Volvo, BMW, Tesla, Volkswagen, Toyota, Mercedes, Opel en Audi laten hun aanbod zien. Er zijn van de marktleider Aixam elektrische brommobielen. Electric Motorcycles laat motoren zien. E-Scooters Almere laat zien en ervaren wat de voordelen van een elektrische scooter zijn. Verder zijn er e-bikes die kunnen worden bekeken en bereden. Ook geeft Alfen informatie over oplaadpunten en het energienetwerk van de toekomst. Van 'Deel 'n auto' is de eerste Huizer elektrische deelauto aanwezig. Tim Coronel's elektrische Dakar buggy is ook te zien. Voor mensen die zich eens deskundig en onafhankelijke over elektrisch vervoer willen laten informeren zijn ook de onafhankelijke deskundigen van de ANWB aanwezig. Muziekenzo uit Almere zorgt voor de muziek. Princess Brass van Prinses Irene geeft een lunchconcert. Er zijn ook scoutingactiviteiten.

Bron: G&E

Wij snappen dat jij trots bent op jouw gouden koets. Wil jij de wagen rijdend, stilstaand of dynamisch vast laten leggen? De fotograaf weet hoe dit moet! Het resultaat? Sfeervolle, stoere en memorabele foto’s. Wij hebben een passie voor auto’s en weten hoe jouw bolide het beste tot zijn recht komt.

Contact: allesopvierwielen@outlook.com