Huizen krijgt E-motion festival

SGP-raadslid Rob Bource is de organisator van het festival E-motion 2017 op zaterdag 16 september in het Nautisch Havenkwartier in Huizen.

Dit nieuwe kleinschalige evenement rond duurzame mobiliteit wordt tijdens en onder de paraplu van het Havenfestival gehouden op een deel van de parkeerplaats waar tot nu toe het Oldtimerfestival werd gehouden. De organisatie heeft de achtste editie van dit jaarlijkse festival met ’klassieke’ voertuigen afgeblazen nadat de gemeente de subsidie had verlaagd.

Oldtimer Festival
Begin mei heeft Bource, naar eigen zeggen, van de Stichting Oldtimers Huizen begrepen ’dat zij ook definitief zelfs niet met een kleinschalig festival doorgingen’. ,,Ik heb hen eerst nog gevraagd of ik dan wel een evenement rond duurzame mobiliteit zou mogen uitwerken. Tenslotte besteedden zij eerder ook al aandacht aan duurzaamheid. Zij gaven aan dat het geen enkel bezwaar was dat ik mijn initiatief - zonder hen - verder vorm zou gaan geven.”

Voor Bource het sein om van start te gaan op basis van zijn eerdere onderzoek uit 2013. ,,De markt is de laatste jaren heel erg in ontwikkeling. Een mooie kans dus.”

Sponsoring
In de afgelopen weken is het raadslid bezig geweest met informatie verzamelen, deelnemers te vinden, financiering voor de kosten te verwerven en een programma te maken. ,,De kosten van het festival worden volledig gedekt uit sponsoring inkomsten”, meldt hij. ,,Voor mij is rentmeesterschap heel belangrijk.” De SGP’ er wil ’verantwoord met de Schepping omgaan en minder fossiele brandstof gebruiken’. Vandaar zijn inzet voor duurzame mobiliteit. Zijn motto: ’Zet schoon, slim en gedeeld vervoer op de kaart’.

Inspireren
Tijdens het festival staat elektrisch vervoer in de breedste zin van het woord centraal. Volvo, BMW, Tesla, Volkswagen, Toyota, Mercedes, Opel en Audi laten hun aanbod zien. Er zijn van de marktleider Aixam elektrische brommobielen. Electric Motorcycles laat motoren zien. E-Scooters Almere laat zien en ervaren wat de voordelen van een elektrische scooter zijn. Verder zijn er e-bikes die kunnen worden bekeken en bereden. Ook geeft Alfen informatie over oplaadpunten en het energienetwerk van de toekomst. Van 'Deel 'n auto' is de eerste Huizer elektrische deelauto aanwezig. Tim Coronel's elektrische Dakar buggy is ook te zien. Voor mensen die zich eens deskundig en onafhankelijke over elektrisch vervoer willen laten informeren zijn ook de onafhankelijke deskundigen van de ANWB aanwezig. Muziekenzo uit Almere zorgt voor de muziek. Princess Brass van Prinses Irene geeft een lunchconcert. Er zijn ook scoutingactiviteiten.

Bron: G&E

Alles Op Vier Wielen - Autofotogratie

Alles Op Vier Wielen heeft een kloppend hart voor autofotografie. Dat doen wij met veel passie voor mens én machine.
 

Alles Op Vier Wielen is een vertrouwd adres voor auto fotografie in ’t Gooi en ver daar buiten. Samen bezoeken mijn zoon Robert en ik regelmatig auto evenementen / showrooms en leggen dat vast met onze camera's. 

De gastvrije en persoonlijke benadering van onze professionele autofotografie versterken het familiegevoel binnen het bedrijf.  Wij doen dat - in een ontspannen en ongedwongen sfeer- om alles zo aangenaam mogelijk te maken. 

 
 
Robert Vogt heeft net als zijn vader passie voor Alles Op Vier Wielen. Samen bezoeken wij regelmatig auto evenementen en leggen dat met vast met onze camera's. Ik ben geen vader die met zijn zoon gaat vissen, maar wel een weekend naar London gaat om daar op een druk kruispunt de mooiste auto's te fotograferen.
 
Bekijk de fraaiste plaatsjes maar eens op zijn Instagram
Gilbert Vogt