“Ik heb helemaal geen vrienden” – Geheel tevreden bij een Autobedrijf

De vraag die veel klanten krijgen na een werkplaatsbezoek. Bent u tevreden en zou u de garage bij uw familie en/of vrienden aanbevelen?

De vraag is: Hoe groot is de kans dat u Autobedrijf X bij uw familie en/of vrienden aanbeveelt? Het antwoordt van de klant is Helemaal Niet Waarschijnlijk. Waarom zegt de klant nee? “Ik heb geen vrienden en geen familie om jullie aan te bevelen”, dat is letterlijk wat de klant zegt. Stel dat hij wel familie en of vrienden had, was het antwoord dan Zeer Waarschijnlijk geweest? Alle andere vragen worden beantwoord met Geheel Tevreden. Het antwoord is dus Ja!

Ik wil jullie vragen om na te denken over de manier waarop de vraag nu aan de klant wordt gesteld.

Ik vind dat Autobedrijf X hiermee echt te kort is gedaan. En het is niet de eerste dat de klant, alleen op deze vraag, ‘negatief’ reageert. De vraag kan ook zijn: “Stel u hebt wel familie en/of vrienden in de buurt wonen, zou u dan Autobedrijf X  aanbevelen?” Dit riekt in ieder geval naar Zeer Waarschijnlijk. Maar helaas… Het antwoord is opnieuw Helemaal Niet Waarschijnlijk. Waarom nu niet? “Ik beveel helemaal niemand aan. Mijn familie en/of vrienden moeten zelf maar weten waar de hun auto naartoe brengen.”

Kortom: de vraag zoals die nu wordt gesteld is niet goed omdat je het antwoordt, in de beleving van de klant, op verschillende manieren kan worden uitgelegd. 

Gerelateerde berichten
20-02-2017: Warme douche autobedrijf
23-10-2015: Autobranch vraagt om een 9 of 10
06-03-2006: Warme douche Van Kooy Bussum
 

 

Alles Op Vier Wielen - Autofotogratie

Alles Op Vier Wielen heeft een kloppend hart voor autofotografie. Dat doen wij met veel passie voor mens én machine.
 

Alles Op Vier Wielen is een vertrouwd adres voor auto fotografie in ’t Gooi en ver daar buiten. Samen bezoeken mijn zoon Robert en ik regelmatig auto evenementen / showrooms en leggen dat vast met onze camera's. 

De gastvrije en persoonlijke benadering van onze professionele autofotografie versterken het familiegevoel binnen het bedrijf.  Wij doen dat - in een ontspannen en ongedwongen sfeer- om alles zo aangenaam mogelijk te maken. 

 
 
Robert Vogt heeft net als zijn vader passie voor Alles Op Vier Wielen. Samen bezoeken wij regelmatig auto evenementen en leggen dat met vast met onze camera's. Ik ben geen vader die met zijn zoon gaat vissen, maar wel een weekend naar London gaat om daar op een druk kruispunt de mooiste auto's te fotograferen.
 
Bekijk de fraaiste plaatsjes maar eens op zijn Instagram
Gilbert Vogt