“Ik heb helemaal geen vrienden” – Geheel tevreden bij een Autobedrijf

De vraag die veel klanten krijgen na een werkplaatsbezoek. Bent u tevreden en zou u de garage bij uw familie en/of vrienden aanbevelen?

De vraag is: Hoe groot is de kans dat u Autobedrijf X bij uw familie en/of vrienden aanbeveelt? Het antwoordt van de klant is Helemaal Niet Waarschijnlijk. Waarom zegt de klant nee? “Ik heb geen vrienden en geen familie om jullie aan te bevelen”, dat is letterlijk wat de klant zegt. Stel dat hij wel familie en of vrienden had, was het antwoord dan Zeer Waarschijnlijk geweest? Alle andere vragen worden beantwoord met Geheel Tevreden. Het antwoord is dus Ja!

Ik wil jullie vragen om na te denken over de manier waarop de vraag nu aan de klant wordt gesteld.

Ik vind dat Autobedrijf X hiermee echt te kort is gedaan. En het is niet de eerste dat de klant, alleen op deze vraag, ‘negatief’ reageert. De vraag kan ook zijn: “Stel u hebt wel familie en/of vrienden in de buurt wonen, zou u dan Autobedrijf X  aanbevelen?” Dit riekt in ieder geval naar Zeer Waarschijnlijk. Maar helaas… Het antwoord is opnieuw Helemaal Niet Waarschijnlijk. Waarom nu niet? “Ik beveel helemaal niemand aan. Mijn familie en/of vrienden moeten zelf maar weten waar de hun auto naartoe brengen.”

Kortom: de vraag zoals die nu wordt gesteld is niet goed omdat je het antwoordt, in de beleving van de klant, op verschillende manieren kan worden uitgelegd. 

Gerelateerde berichten
20-02-2017: Warme douche autobedrijf
23-10-2015: Autobranch vraagt om een 9 of 10
06-03-2006: Warme douche Van Kooy Bussum
 

 

Ik kan goed alleen werken maar vind een teamsport ook heel interessant. Het is iedere dag een mooie uitdaging om met een team te werken en de vraag te stellen: Waarom doen wij dit? Waar doen wij het voor? Waarom kom ik mijn bed uit? Wij geloven in het ontzorgen van de klant. Hoe doen we dat? Wij geven de klant aandacht, maken haar/hem belangrijk. Wat doen we? Wij nemen de gegevens door en plannen een bezoek aan de werkplaats of showroom. Lees meer...