Levenswerk van een bijzondere klant bij Van Kooy

Over ongeveer twee jaar moet in Baarn een museum verrijzen waar de Mercedes-Benz collectie een gepast onderdak vindt.

Als Nico Ockhuisen met zijn trailer het terrein bij Van Kooy opdraaide dan wist je vrij wel zeker dat hij weer iets bijzonders had gevonden. Hij speurde tot ver buiten onze landsgrenzen om iets speciaals te vinden. De staat maakte niet altijd wat uit, Ockhuisen herstelde de auto’s zoals ze ooit de fabriek uitrolde. Hij bestelde dan ook regelmatig onderdelen bij het magazijn in Bussum. Het was geen hobby maar zijn levenswerk.

Ockhuisen is ondernemer in hart en nieren. De pensioengrens is hij een paar jaar geleden al gepasseerd, maar dat is geen reden om stil te zitten. Meer dan dertig jaar lang was hij in de weer met het transport van luxe en kostbare jachten. Zijn bedrijf is erin gespecialiseerd. Daarnaast bezit hij drie jachthavens. Boten mogen dan zijn broodwinning zijn geweest, de liefde gaat uit naar auto’s. Naar Mercedes-Benz om precies te zijn.

 Kijk eens naar de indrukwekkende website van Paul Wouters in afwachting van het museum.

Ik kan goed alleen werken maar vind een teamsport ook heel interessant. Het is iedere dag een mooie uitdaging om met een team te werken en de vraag te stellen: Waarom doen wij dit? Waar doen wij het voor? Waarom kom ik mijn bed uit? Wij geloven in het ontzorgen van de klant. Hoe doen we dat? Wij geven de klant aandacht, maken haar/hem belangrijk. Wat doen we? Wij nemen de gegevens door en plannen een bezoek aan de werkplaats of showroom. Lees meer...