Marco van Basten: Juventus kan UEFA Champions League finale winnen

Amsterdam, 4 juni 2015 – Geheel tegen de verwachting in denkt Marco van Basten (Nissan-ambassadeur en voetballegende over uitslag van wedstrijd op 6 juni) dat Juventus goede kans maakt om de Champions League finale te winnen. De Italianen spelen komende zaterdag tegen FC Barcelona in het Olympiastadion in Berlijn. Van Basten is nauw betrokken bij de finale. Niet alleen als voetballegende, maar ook als ambassadeur van Nissan, de officiële partner van de UEFA Champions League.

Nissan zet bij de finale 100 elektrische voertuigen in en heeft 129 oplaadpunten in Berlijn laten plaatsen. Ook zijn voetbal gerelateerde activiteiten opgezet voor fans. Tevens wordt de UEFA Champions League Trophy met een speciale e-NV200 naar het stadion gereden.

In gesprek met Nissan vertelt Marco:

"Juventus bewees al in de halve finale tegen Real Madrid dat ze grote teams kunnen verslaan."

Volgens de Nederlandse voetballegende ligt voor Juventus de grootste uitdaging in het afstoppen van de ongenaakbare Lionel Messi:

"Messi is zeker een van de grootste spelers aller tijden. Hij speelt in een erg goed team en FC Barcelona is de afgelopen tien jaar telkens al het te kloppen team geweest. Messi is de kers op de taart voor dit team. Het is een genieten om te zien hoe hij speelt en hij maakt altijd het verschil."

Marco denkt echter dat Juventus de Argentijn in toom kan houden, mits de organisatie in het team goed is. En de spelers zijn bovendien zeer ervaren:

"Patrice Evra is een zeer ervaren verdediger bij Juventus. Hij moet zien dat hij dichtbij Messi blijft om hem geen kans te geven. Messi is te stoppen, dat is niet onmogelijk. Als je als aanvaller moet spelen tegen een goed georganiseerde verdediging is het altijd moeilijk om te scoren."

Als tweevoudig finalewinnaar deelt Marco ook zijn verwachting over de uitslag van de finale op 6 juni in Berlijn:

"Ok, als ik het dan toch moet zeggen, ik ga voor een 2-2 na extra tijd. En daarna denk ik, en dat zeg ik niet omdat ik half Italiaan ben, dat Juventus wint met penalty's."

Over Nissans activiteiten bij de finale zegt Van Basten: "De focus is echt gericht op een geweldige interactie met de fans."

Marco van Basten is ambassadeur van Nissan bij de UEFA Champions League finale. De energie die de fans bij de activiteiten leveren worden vertaald naar kW's. Daarvan moeten er voldoende worden opgewekt om het transport van de beker met een elektrische Nissan e-NV200 naar het Olympiastadion mogelijk te maken. Zoek op 'Nissan UEFA Champions League' voor meer details.

Alles Op Vier Wielen - Autofotogratie

Alles Op Vier Wielen heeft een kloppend hart voor autofotografie. Dat doen wij met veel passie voor mens én machine.
 

Alles Op Vier Wielen is een vertrouwd adres voor auto fotografie in ’t Gooi en ver daar buiten. Samen bezoeken mijn zoon Robert en ik regelmatig auto evenementen / showrooms en leggen dat vast met onze camera's. 

De gastvrije en persoonlijke benadering van onze professionele autofotografie versterken het familiegevoel binnen het bedrijf.  Wij doen dat - in een ontspannen en ongedwongen sfeer- om alles zo aangenaam mogelijk te maken. 

 
 
Robert Vogt heeft net als zijn vader passie voor Alles Op Vier Wielen. Samen bezoeken wij regelmatig auto evenementen en leggen dat met vast met onze camera's. Ik ben geen vader die met zijn zoon gaat vissen, maar wel een weekend naar London gaat om daar op een druk kruispunt de mooiste auto's te fotograferen.
 
Bekijk de fraaiste plaatsjes maar eens op zijn Instagram
Gilbert Vogt