Update: Nissan Note (nieuw) kraakt aan de voorzijde met inveren

De (nieuwe) Nissan Note (vanaf bouwjaar 2014) kraakt soms aan de voorzijde van de auto bij het nemen van een verkeersdrempel. Dit geluid is voornamelijk te horen bij koud weer, en zo rond het vriespunt. Indien de auto een tijdje heeft gereden wordt het minder of is het geluid soms zelfs (even) verdwenen.

Opvallend veel mensen denken dat er iets mis is met de schokbrekers, maar dat is niet het geval. Het zijn twee rubbers van de stabilisatorstang die het krakende bijgeluid veroorzaken. Zij zorgen voor demping en comfort van de auto. Niet heel spannend, maar het geluid kan wel als zeer irritant worden ervaren. Het is niet gevaarlijk om ermee door te rijden. 

Nissan hanteert 3 jaar en maximaal 100 000 km garantie. De service adviseur dient wel een pre autorisatie bij het hoofdkantoor aan te vragen.

Bij koud weer komt er wat meer ruimte op de rubbers (natuurproduct), dan bij warm weer. Daardoor is het in de winter vaker te horen dan in de zomer. Een setje nieuwe rubbers wil niet altijd tot verbetering leiden. Invetten is geen optie, want het geluid komt zeker terug.

Update 01-06-2015: De stabilisatorstangrubbers worden vanaf heden niet meer vergoed, omdat Nissan geen verbetering ziet na de reparatie. Het kraken komt dus terug, vooral in de winter. Er zijn nieuwe stabilisatorrubbers in ontwikkeling, maar of dat nog in de garantie periode gaat lukken is de vraag.  

Ik kan goed alleen werken maar vind een teamsport ook heel interessant. Het is iedere dag een mooie uitdaging om met een team te werken en de vraag te stellen: Waarom doen wij dit? Waar doen wij het voor? Waarom kom ik mijn bed uit? Wij geloven in het ontzorgen van de klant. Hoe doen we dat? Wij geven de klant aandacht, maken haar/hem belangrijk. Wat doen we? Wij nemen de gegevens door en plannen een bezoek aan de werkplaats of showroom. Lees meer...