Update: Nissan Note (nieuw) kraakt aan de voorzijde met inveren

De (nieuwe) Nissan Note (vanaf bouwjaar 2014) kraakt soms aan de voorzijde van de auto bij het nemen van een verkeersdrempel. Dit geluid is voornamelijk te horen bij koud weer, en zo rond het vriespunt. Indien de auto een tijdje heeft gereden wordt het minder of is het geluid soms zelfs (even) verdwenen.

Opvallend veel mensen denken dat er iets mis is met de schokbrekers, maar dat is niet het geval. Het zijn twee rubbers van de stabilisatorstang die het krakende bijgeluid veroorzaken. Zij zorgen voor demping en comfort van de auto. Niet heel spannend, maar het geluid kan wel als zeer irritant worden ervaren. Het is niet gevaarlijk om ermee door te rijden. 

Nissan hanteert 3 jaar en maximaal 100 000 km garantie. De service adviseur dient wel een pre autorisatie bij het hoofdkantoor aan te vragen.

Bij koud weer komt er wat meer ruimte op de rubbers (natuurproduct), dan bij warm weer. Daardoor is het in de winter vaker te horen dan in de zomer. Een setje nieuwe rubbers wil niet altijd tot verbetering leiden. Invetten is geen optie, want het geluid komt zeker terug.

Update 01-06-2015: De stabilisatorstangrubbers worden vanaf heden niet meer vergoed, omdat Nissan geen verbetering ziet na de reparatie. Het kraken komt dus terug, vooral in de winter. Er zijn nieuwe stabilisatorrubbers in ontwikkeling, maar of dat nog in de garantie periode gaat lukken is de vraag.  

Alles Op Vier Wielen - Autofotogratie

Alles Op Vier Wielen heeft een kloppend hart voor autofotografie. Dat doen wij met veel passie voor mens én machine.
 

Alles Op Vier Wielen is een vertrouwd adres voor auto fotografie in ’t Gooi en ver daar buiten. Samen bezoeken mijn zoon Robert en ik regelmatig auto evenementen / showrooms en leggen dat vast met onze camera's. 

De gastvrije en persoonlijke benadering van onze professionele autofotografie versterken het familiegevoel binnen het bedrijf.  Wij doen dat - in een ontspannen en ongedwongen sfeer- om alles zo aangenaam mogelijk te maken. 

 
 
Robert Vogt heeft net als zijn vader passie voor Alles Op Vier Wielen. Samen bezoeken wij regelmatig auto evenementen en leggen dat met vast met onze camera's. Ik ben geen vader die met zijn zoon gaat vissen, maar wel een weekend naar London gaat om daar op een druk kruispunt de mooiste auto's te fotograferen.
 
Bekijk de fraaiste plaatsjes maar eens op zijn Instagram
Gilbert Vogt