Omzet in de werkplaats krimpt nog steeds

De totale omzet van autobedrijven uit onderhoud en reparaties daalde in het afgelopen jaar met 5,9 procent tot 3,2 miljard euro. Ook het aantal onderhoudsmomenten nam af. Dat blijkt uit Bovag-RAI Aftersales Monitor 2014.

Het aantal onderhoudsmomenten daalde ten opzichte van 2013 met 4,5 procent tot 13,4 miljoen. Gemiddeld werd een auto vorig jaar 2,0 keer onderhouden of gerepareerd (inclusief aparte bandenwissel, losse APK, schadeherstel etc.) tegen 2,1 keer in 2013 en 2012.

Onderzoeksbureau GfK analyseerde in opdracht van Bovag en RAI Vereniging 8.542 onderhoudsmomenten van 4.226 auto’s.

Volgens beide brancheverenigingen komt de terugloop mede door de lagere apk-frequentie voor jonge benzineauto’s, grotere onderhoudsintervallen en hogere technische betrouwbaarheid.

Bron: Automotive -Online

Ik kan goed alleen werken maar vind een teamsport ook heel interessant. Het is iedere dag een mooie uitdaging om met een team te werken en de vraag te stellen: Waarom doen wij dit? Waar doen wij het voor? Waarom kom ik mijn bed uit? Wij geloven in het ontzorgen van de klant. Hoe doen we dat? Wij geven de klant aandacht, maken haar/hem belangrijk. Wat doen we? Wij nemen de gegevens door en plannen een bezoek aan de werkplaats of showroom. Lees meer...