Problemen met een KCC/BDC en de werkplaatsreceptie van een autobedrijf

Lang geleden heb ik al geleerd dat er geen problemen zijn, maar mogelijkheden. Wat zijn de dingen waar je tegenaan loopt? Breng ze in kaart en bespreek de oplossing(en) zo goed mogelijk. 

Fouten worden er overal gemaakt, maar hoe lossen wij ze op zodat beide partijen tevreden zijn. Zo simpel is het. Zo lang je met elkaar in contact blijft zijn er ook mogelijkheden om er met elkaar uit te komen.

Door de afstand tussen het Klanten Contact Centrum en de werkplaatsbalie is het belangrijk om elke week een overleg met elkaar te houden. Tijdens het overleg, en dat hoeft echt niet langer dan een half uur te duren, kunnen medewerkers de obstakels met elkaar bespreken. Na het overleg leg je besproken punten schriftelijk vast en deel je de informatie met de collega’s van het Klanten Contact Centrum. Hiermee kun je een groot deel van de irritatie op de werkvloer voorkomen.

De punten die je hebt bespreek je. Noteert ze en de week daarop bespreek je of het is opgelost of dat het nog loopt. Zo borg is dat er dingen worden opgelost. Het proces is niet anders dan toen ik ruim 25 jaar geleden in de autobranche begon. Auto’s hebben ook nog steeds dezelfde defecten als toen: airbaglampje brandt, condensor lek door steenslag, ESP storing brandt ect ect.

Ik zie de processen in een autobedrijf dan ook als een grote snelweg. De problemen ontstaan op de A1 in Bussum. De weg wordt daar verbreed en er wordt opnieuw geasfalteerd. Het probleem is daar opgelost. Niet lang daarna ontstaat er file bij Naarden. Ook daar wordt de weg verbreed en geasfalteerd en dan ontstaat er weer een probleem bij Weesp…

Alles Op Vier Wielen - Autofotogratie

Alles Op Vier Wielen heeft een kloppend hart voor autofotografie. Dat doen wij met veel passie voor mens én machine.
 

Alles Op Vier Wielen is een vertrouwd adres voor auto fotografie in ’t Gooi en ver daar buiten. Samen bezoeken mijn zoon Robert en ik regelmatig auto evenementen / showrooms en leggen dat vast met onze camera's. 

De gastvrije en persoonlijke benadering van onze professionele autofotografie versterken het familiegevoel binnen het bedrijf.  Wij doen dat - in een ontspannen en ongedwongen sfeer- om alles zo aangenaam mogelijk te maken. 

 
 
Robert Vogt heeft net als zijn vader passie voor Alles Op Vier Wielen. Samen bezoeken wij regelmatig auto evenementen en leggen dat met vast met onze camera's. Ik ben geen vader die met zijn zoon gaat vissen, maar wel een weekend naar London gaat om daar op een druk kruispunt de mooiste auto's te fotograferen.
 
Bekijk de fraaiste plaatsjes maar eens op zijn Instagram
Gilbert Vogt