Resterende levensduur olie van 100 naar 5% - Opel – NIET ZOMAAR OLIE BIJVULLEN!!!

Service-interval met resterende levensduur van motorolie. De service-interval is gebaseerd op diverse parameters afhankelijk van het gebruik. Het service-display meldt wanneer de motorolie moet worden ververst.

De resterende levensduur van de olie wordt weergegeven in het dashboard. Selecteer het MENU door op de richtingaanwijzer drukken. Draai aan het stelwiel om de pagina Resterende levensduurolie te selecteren. De resterende levensduur van de olie wordt aangeduid in %.

Volgende onderhoudsbeurt
Wanneer het systeem heeft berekend dat de gebruiksduur van de motorolie is verstreken, verschijnt Motoroliespoedig verversen in het dashboard. Laat de motorolie en het oliefilter binnen een week of 500 km door een werkplaats vervangen (wat het eerst voorkomt).

Wat te doen?
Controleer oliepeil en ga niet zomaar olie bijvullen. De meting wordt namelijk aangegeven in levensduur (lees: kwaliteit), en zegt niets over de hoeveelheid olie die in de motor zit. 

Gerelateerde berichten
21-12-2016: Spoedig motorolie verversen

Wij snappen dat jij trots bent op jouw gouden koets. Wil jij de wagen rijdend, stilstaand of dynamisch vast laten leggen? De fotograaf weet hoe dit moet! Het resultaat? Sfeervolle, stoere en memorabele foto’s. Wij hebben een passie voor auto’s en weten hoe jouw bolide het beste tot zijn recht komt.

Contact: allesopvierwielen@outlook.com