Surseance van betaling Koops Furness

Dealerholding Koops Furness verkeert in zwaar weer. Eerder vandaag is het management geïnformeerd over de surseance van betaling die nog deze dag wordt aangevraagd.

Daarmee is binnen enkele maanden, na Pouw, opnieuw een grote Nederlandse automotive markpartij in de problemen geraakt. Over het hoe en waarom bestaat vooralsnog onduidelijkheid: directeur Aart de Koning, aandeelhouder voor 4,99 procent, is niet bereikbaar voor commentaar.

Koops Furness was de afgelopen jaren een vaste waarde in de DSN Dealerholding Top-50. In 2013 verkocht het bedrijf 9.591 nieuwe personenauto's, goed voor een zevende plek en 9,8 procent meer dan de 8.735 in 2012. Vooral de enorme run op de fiscaal gunstige Mitsubishi Outlander PHEV in de tweede helft van 2013 zorgde dat het jaar verhoudingsgewijs goede resultaten opleverde.

De kernactiviteiten Koops Furness zijn ondergebracht in zes divisies: Cosmo Trucks, CT International, Koops Furness Trucks, Koops Furness Auto, Koops Furness Lease en Koops Furness Schade. De N.V. realiseerde vorig jaar een omzet van 465 miljoen euro. In de 75 outlets (Q1 2014) werkten vorig jaar elfhonderd mensen.

Koops Furness vertegenwoordigt de personenautomerken Alfa Romeo, Fiat, Ford, Kia, Lancia Land Rover, Mazda, Mitsubishi, Nissan en Volvo. De verkoopcijfers over 2012: 1.325 nieuwe trucks, 1.450 nieuwe bestelwagens; 7.625 nieuwe personenauto's; 8.500 gebruikt. In de afgelopen jaren klom én daalde het netto resultaat: 511 duizend (2010), 2.718 duizend (2011) en 9.000 (2012). Het nettoresultaat over 2013 is nog niet bekendgemaakt.

Bron: Automobielmanagement

Alles Op Vier Wielen - Autofotogratie

Alles Op Vier Wielen heeft een kloppend hart voor autofotografie. Dat doen wij met veel passie voor mens én machine.
 

Alles Op Vier Wielen is een vertrouwd adres voor auto fotografie in ’t Gooi en ver daar buiten. Samen bezoeken mijn zoon Robert en ik regelmatig auto evenementen / showrooms en leggen dat vast met onze camera's. 

De gastvrije en persoonlijke benadering van onze professionele autofotografie versterken het familiegevoel binnen het bedrijf.  Wij doen dat - in een ontspannen en ongedwongen sfeer- om alles zo aangenaam mogelijk te maken. 

 
 
Robert Vogt heeft net als zijn vader passie voor Alles Op Vier Wielen. Samen bezoeken wij regelmatig auto evenementen en leggen dat met vast met onze camera's. Ik ben geen vader die met zijn zoon gaat vissen, maar wel een weekend naar London gaat om daar op een druk kruispunt de mooiste auto's te fotograferen.
 
Bekijk de fraaiste plaatsjes maar eens op zijn Instagram
Gilbert Vogt