Taxi 19000

Bussum/Hilversum - Het is halverwege jaren tachtig als Jan de Zeeuw 'Taxibedrijf 19000' opricht. Hij weet als enige taxibedrijf een contract met 'de oproepwereld' af te sluiten.
 
Hierdoor is het voor Jan de Zeeuw mogelijk om meerdere auto's tegelijkertijd te kopen en laten rijden in de opvallende bordeaux rode kleur. Eerst zijn er de 123 types, opgevolgd door de 124 types. De taxi's zijn allemaal net even beter en luxer uitgevoerd dan een gemiddeld ander taxibedrijf. Jan de Zeeuw heeft zelf een S-Klasse, en je ziet hem altijd met een sigaar in de mond rondrijden. Hij woont in de Godelindestraat te Bussum waar ook zijn kantoor heeft gevestigd. Zijn vrouw Ans runt de telefooncentrale en stuurt regel-matig, via de mobilofoon, een taxichauffeur naar het Media Park in Hilversum. De taxi's van Jan staan op zijn oprit van zijn woning of in de straat geparkeerd. Het is een komen en gaan van personeels auto's en taxi's in de smalle straat, maar de buurtbewoners klagen eigenlijk nooit.

Hilversum – Het begon 35 jaar geleden met rijden voor de NOS. Al snel volgden andere omroepen. Taxi 19000 op het mediapark brengt BN’ers meestal op tijd in de uitzending.

Het bedrijf zag het levenslicht door de inmiddels overleden Jan de Zeeuw. Directeur Peter Blank en Astrid Boele zwaaien nu de scepter.

Boele, twaalf jaar werkzaam bij het bedrijf, kan de verhalen van De Zeeuw nog goed voor de geest halen. ,,We reden ook veel met een cameraman tijdens sportwedstrijden. Jan reed jaren terug bij de Dam tot Damloop voor de stoet uit. Hij moest afbuigen voor de finish en de Belg, die op kop liep, ging achter hem aan. De overwinning kon hij op zijn buik schrijven.” De Zeeuw was niet te beroerd om ook ’s nachts eropuit te gaan. ,,Hij reed een keer in zijn pyjama helemaal naar Friesland voor een spoedrit.”

De chauffeurs reden in de beginperiode in een bordeauxrood Mercedes-model uit 1972. Een van hun eerste ritjes was voor het programma ‘In de Hoofdrol’ met Mies Bouwman.

In al die jaren hebben ze veel BN’ers van en naar de studio gebracht. Wie dat zijn mag het bedrijf vanwege de privacy niet zeggen. Boele: ,,Ik mag wel vertellen dat ik, tijdens een rit, soms heel intieme gesprekken met ze heb over onder andere de kinderen of een scheiding.”

Bij tijd en wijle haalt het bedrijf ook beroemdheden uit het buitenland op. ,,Wel minder hoor. Daar komt steeds vaker een limousine voor aan te pas.”

Het komt ook wel eens voor dat de chauffeurs een gast niet op tijd in de studio krijgen. ,,Met dit weer zeker. Bij radioprogramma’s is het geen probleem. Dan bel je dat het wat later wordt. Bij live- uitzendingen voor televisie is het lastiger. En Hilversum is niet echt verkeersvriendelijk. Gelukkig weten we de sluipweggetjes.”

Pas sinds juni betrekt het taxibedrijf een ruimte in het pand van het informatiepunt, tegenover Beeld en Geluid. ,,We zaten daarvoor in Bussum. Maar toen we de kans kregen om dit pand te huren was de keuze snel gemaakt. Een ideale plek. Je kan iedereen hier langs zien lopen en alles in de gaten houden. Zo reed laatst een taxi van een ander bedrijf hier vol tegen een paaltje aan.”

Bron: Justin Crombeen van Justins Schrijfblog 20-12-2012

Alles Op Vier Wielen - Autofotogratie

Alles Op Vier Wielen heeft een kloppend hart voor autofotografie. Dat doen wij met veel passie voor mens én machine.
 

Alles Op Vier Wielen is een vertrouwd adres voor auto fotografie in ’t Gooi en ver daar buiten. Samen bezoeken mijn zoon Robert en ik regelmatig auto evenementen / showrooms en leggen dat vast met onze camera's. 

De gastvrije en persoonlijke benadering van onze professionele autofotografie versterken het familiegevoel binnen het bedrijf.  Wij doen dat - in een ontspannen en ongedwongen sfeer- om alles zo aangenaam mogelijk te maken. 

 
 
Robert Vogt heeft net als zijn vader passie voor Alles Op Vier Wielen. Samen bezoeken wij regelmatig auto evenementen en leggen dat met vast met onze camera's. Ik ben geen vader die met zijn zoon gaat vissen, maar wel een weekend naar London gaat om daar op een druk kruispunt de mooiste auto's te fotograferen.
 
Bekijk de fraaiste plaatsjes maar eens op zijn Instagram
Gilbert Vogt