Terugroepactie Airbag PG3B7 - Nissan Almera en Tino

Nissan Nederland roept via een brief opnieuw auto’s terug om de airbag te laten controleren. Het gaat om de Nissan Almera en de Nissan Tino.

De passagiersairbag wordt geactiveerd door een zeer snelle en krachtige ontplooiing van het patroon die los kan komen van de behuizing. Dat betekent dat de airbag er wel uitkomt, maar dat de passagier mogelijk de patroon tegen het hoofd aan kan krijgen waardoor er letsel kan ontstaan. Tenminste, zo lezen wij de brief. En waarom zou je anders een brief sturen?

Door het opblazen van de airbags kunnen sowieso verwondingen ontstaan, zoals schaafwonden, gehoorbeschadiging, hoofdverwondingen, oogbeschadiging en botbreuken in neus, armen en vingers. Dat staat NIET in de brief te lezen.

Enige tijd geleden is bij sommige klanten ook al de passagiersairbag gecontroleerd, en toen was er niets aan de hand. Bij het de- en monteren van de passagiersairbag moest de monteur het serienummer controleren. Viel het onderdeel in de reeks, dan werd de airbag vervangen. Maar bij een hele hoop ook niet.

Het is opvallend dat de auto’s van gemiddeld tien jaar nog voor een terugroepactie worden opgeroepen. Vermoedelijk heeft het te maken met de aansprakelijkheid bij letselschade. Maar het heeft waarschijnlijk ook te maken met de toeleverancier en de daaraan gekoppelde garantie van misschien wel twintig jaar op het goed functionerende airbag.

Heel stiekem denken wij wel eens dat een terugroepactie in het leven wordt geroepen om oude auto’s weer naar de dealer te krijgen. Een hele hoop klanten, vooral tweede eigenaars, gaan naar een universele autobedrijven omdat de dealer veel te duur is.   

Alleen bij de officiële Nissan Dealer kan de reparatie van de passagiersairbag kosteloos worden uitgevoerd. De reparatietijd bedraagt een uur.

Ik kan goed alleen werken maar vind een teamsport ook heel interessant. Het is iedere dag een mooie uitdaging om met een team te werken en de vraag te stellen: Waarom doen wij dit? Waar doen wij het voor? Waarom kom ik mijn bed uit? Wij geloven in het ontzorgen van de klant. Hoe doen we dat? Wij geven de klant aandacht, maken haar/hem belangrijk. Wat doen we? Wij nemen de gegevens door en plannen een bezoek aan de werkplaats of showroom. Lees meer...