Terugroepactie Airbag PG3B7 - Nissan Almera en Tino

Nissan Nederland roept via een brief opnieuw auto’s terug om de airbag te laten controleren. Het gaat om de Nissan Almera en de Nissan Tino.

De passagiersairbag wordt geactiveerd door een zeer snelle en krachtige ontplooiing van het patroon die los kan komen van de behuizing. Dat betekent dat de airbag er wel uitkomt, maar dat de passagier mogelijk de patroon tegen het hoofd aan kan krijgen waardoor er letsel kan ontstaan. Tenminste, zo lezen wij de brief. En waarom zou je anders een brief sturen?

Door het opblazen van de airbags kunnen sowieso verwondingen ontstaan, zoals schaafwonden, gehoorbeschadiging, hoofdverwondingen, oogbeschadiging en botbreuken in neus, armen en vingers. Dat staat NIET in de brief te lezen.

Enige tijd geleden is bij sommige klanten ook al de passagiersairbag gecontroleerd, en toen was er niets aan de hand. Bij het de- en monteren van de passagiersairbag moest de monteur het serienummer controleren. Viel het onderdeel in de reeks, dan werd de airbag vervangen. Maar bij een hele hoop ook niet.

Het is opvallend dat de auto’s van gemiddeld tien jaar nog voor een terugroepactie worden opgeroepen. Vermoedelijk heeft het te maken met de aansprakelijkheid bij letselschade. Maar het heeft waarschijnlijk ook te maken met de toeleverancier en de daaraan gekoppelde garantie van misschien wel twintig jaar op het goed functionerende airbag.

Heel stiekem denken wij wel eens dat een terugroepactie in het leven wordt geroepen om oude auto’s weer naar de dealer te krijgen. Een hele hoop klanten, vooral tweede eigenaars, gaan naar een universele autobedrijven omdat de dealer veel te duur is.   

Alleen bij de officiële Nissan Dealer kan de reparatie van de passagiersairbag kosteloos worden uitgevoerd. De reparatietijd bedraagt een uur.

Alles Op Vier Wielen - Autofotogratie

Alles Op Vier Wielen heeft een kloppend hart voor autofotografie. Dat doen wij met veel passie voor mens én machine.
 

Alles Op Vier Wielen is een vertrouwd adres voor auto fotografie in ’t Gooi en ver daar buiten. Samen bezoeken mijn zoon Robert en ik regelmatig auto evenementen / showrooms en leggen dat vast met onze camera's. 

De gastvrije en persoonlijke benadering van onze professionele autofotografie versterken het familiegevoel binnen het bedrijf.  Wij doen dat - in een ontspannen en ongedwongen sfeer- om alles zo aangenaam mogelijk te maken. 

 
 
Robert Vogt heeft net als zijn vader passie voor Alles Op Vier Wielen. Samen bezoeken wij regelmatig auto evenementen en leggen dat met vast met onze camera's. Ik ben geen vader die met zijn zoon gaat vissen, maar wel een weekend naar London gaat om daar op een druk kruispunt de mooiste auto's te fotograferen.
 
Bekijk de fraaiste plaatsjes maar eens op zijn Instagram
Gilbert Vogt