Toon Hermans rijdt Mercedes-Benz 500 SEC bij Pordon in Utrecht

Bos en Duin - Het is alweer tien jaar geleden dat Toon Hermans is overleden. Ik weet nog als de dag van gisteren onze eerste en laatste ontmoeting.

In 1998 werkte ik voor Mercedes Benz dealer Pordon. Het bedrijf was gelegen op de Autoboulevard aan de Franciscusdreef in Utrecht. Het bijzondere van het bedrijf was de laagdrempeligheid. Dat kwam door het eenvoudige gebouw maar ook zeker door het vriendelijke personeel. Iedereen  was daar welkom.

In september 1997 kregen wij de opdracht om de Mercedes Benz 500 SEC van Toon Hermans te mogen restaureren. Tot het moment van ophalen, stond de auto 'een beetje afgedankt groen' onder de carport van zijn tuin. Toch had deze steropmotorkap-grill een bijzondere waarde voor hem. In deze auto reed hij namelijk altijd samen met zijn Rietje 'zijn ster' alle theaters van Nederland af. We hebben deze auto voor fl.25.000,= gulden weer als een nieuw gemaakt.

Een goede reden om met een bos bloemen de auto opnieuw bij Toon Hermans af te leveren. Samen met mijn collega Gerard Mulder leverde wij zijn 'nieuwe' auto op 8 april 1998 in Bosch en Duin af. Ik weet nog goed toen we het terrein bij hem opkwamen rijden. Toon Hermans zat buiten op zijn hometrainer en onder een afdak van zijn huis te fietsen. Hij was nog nog aan het revalideren van zijn hersenoperatie, maar ook alweer volop bezig met zijn nieuwe cd.

"Alstublieft meneer Hermans, uw nieuwe auto." Hij lachte een beetje, maar ik zag toch ook een verbeten gezicht van gemis en pijn. Met wie kon hij dit moois nu nog delen, moest hij nu heel blij zijn? Ik had gewoon een beetje medelijden met hem. Ik hoef er nu nog maar weinig moeite voor te doen, want de waterige blik in zijn ogen ben ik zelfs na ruim tien jaar nooit meer vergeten. Toon Hermans stierf op 22 april 2000 op 83-jarige leeftijd aan een hartstilstand. Hij werd begraven naast zijn Rietje in Sittard. (2000-2010)

Alles Op Vier Wielen - Autofotogratie

Alles Op Vier Wielen heeft een kloppend hart voor autofotografie. Dat doen wij met veel passie voor mens én machine.
 

Alles Op Vier Wielen is een vertrouwd adres voor auto fotografie in ’t Gooi en ver daar buiten. Samen bezoeken mijn zoon Robert en ik regelmatig auto evenementen / showrooms en leggen dat vast met onze camera's. 

De gastvrije en persoonlijke benadering van onze professionele autofotografie versterken het familiegevoel binnen het bedrijf.  Wij doen dat - in een ontspannen en ongedwongen sfeer- om alles zo aangenaam mogelijk te maken. 

 
 
Robert Vogt heeft net als zijn vader passie voor Alles Op Vier Wielen. Samen bezoeken wij regelmatig auto evenementen en leggen dat met vast met onze camera's. Ik ben geen vader die met zijn zoon gaat vissen, maar wel een weekend naar London gaat om daar op een druk kruispunt de mooiste auto's te fotograferen.
 
Bekijk de fraaiste plaatsjes maar eens op zijn Instagram
Gilbert Vogt