Toon Hermans rijdt Mercedes-Benz 500 SEC bij Pordon in Utrecht

Bos en Duin - Het is alweer tien jaar geleden dat Toon Hermans is overleden. Ik weet nog als de dag van gisteren onze eerste en laatste ontmoeting.

In 1998 werkte ik voor Mercedes Benz dealer Pordon. Het bedrijf was gelegen op de Autoboulevard aan de Franciscusdreef in Utrecht. Het bijzondere van het bedrijf was de laagdrempeligheid. Dat kwam door het eenvoudige gebouw maar ook zeker door het vriendelijke personeel. Iedereen  was daar welkom.

In september 1997 kregen wij de opdracht om de Mercedes Benz 500 SEC van Toon Hermans te mogen restaureren. Tot het moment van ophalen, stond de auto 'een beetje afgedankt groen' onder de carport van zijn tuin. Toch had deze steropmotorkap-grill een bijzondere waarde voor hem. In deze auto reed hij namelijk altijd samen met zijn Rietje 'zijn ster' alle theaters van Nederland af. We hebben deze auto voor fl.25.000,= gulden weer als een nieuw gemaakt.

Een goede reden om met een bos bloemen de auto opnieuw bij Toon Hermans af te leveren. Samen met mijn collega Gerard Mulder leverde wij zijn 'nieuwe' auto op 8 april 1998 in Bosch en Duin af. Ik weet nog goed toen we het terrein bij hem opkwamen rijden. Toon Hermans zat buiten op zijn hometrainer en onder een afdak van zijn huis te fietsen. Hij was nog nog aan het revalideren van zijn hersenoperatie, maar ook alweer volop bezig met zijn nieuwe cd.

"Alstublieft meneer Hermans, uw nieuwe auto." Hij lachte een beetje, maar ik zag toch ook een verbeten gezicht van gemis en pijn. Met wie kon hij dit moois nu nog delen, moest hij nu heel blij zijn? Ik had gewoon een beetje medelijden met hem. Ik hoef er nu nog maar weinig moeite voor te doen, want de waterige blik in zijn ogen ben ik zelfs na ruim tien jaar nooit meer vergeten. Toon Hermans stierf op 22 april 2000 op 83-jarige leeftijd aan een hartstilstand. Hij werd begraven naast zijn Rietje in Sittard. (2000-2010)

Ik kan goed alleen werken maar vind een teamsport ook heel interessant. Het is iedere dag een mooie uitdaging om met een team te werken en de vraag te stellen: Waarom doen wij dit? Waar doen wij het voor? Waarom kom ik mijn bed uit? Wij geloven in het ontzorgen van de klant. Hoe doen we dat? Wij geven de klant aandacht, maken haar/hem belangrijk. Wat doen we? Wij nemen de gegevens door en plannen een bezoek aan de werkplaats of showroom. Lees meer...