Van Kooy Bussum - 10 jaar later

Autobedrijf Van Kooy was een begrip tot 2007 in Nederland. Leo Knijn had werkte daar op zijn kantoor op de eerste verdieping in het bijzondere pand aan de Amersfoortsestraatweg 43 in Bussum. Wij zijn inmiddels 10 jaar verder en benieuwd of er nog iets bijzonders is te ontdekken valt na zo'n lange tijd. 

Het pand staat er nog en is nog steeds in gebruik als autobedrijf onder de vlag van Stern. Zowel buiten als van binnen is nauwelijks iets veranderd. De muren van het pand zijn smoezelig en kan wel een likje verf gebruiken. Doordat er geen mogelijkheden zijn om uit te breiden, is parkeren nog steeds een ramp. Je moet nog steeds op elkaar wachten om het terrein op en af te kunnen. 

De kantine is nog steeds rommelig, echte een mannenhok, maar nu wel voorzien van een raam waardoor je makkelijk in de garage kan kijken. De kelder naar het archief is nog steeds intact. Dikke boeken met werkplaatsinformatie staan in kasten die je zo weg kunt rollen. Als het hard en lang regent loopt de kelder onder water. 

Als we naar boven lopen is meteen rechts de (Van Kooy situatie) boekhouding. Het staat nu leeg, maar tot voor kort was hier de computerafdeling van de Stern. Als we naar de andere kant lopen heb je links de kamer van Leo Knijn. 

Op zolder was ooit de ruimte voor het klanten contact centrum en in een andere kamer zaten de mannen van de ict. In de derde kamer zat ooit het hoofd van de boekhouding: Jan Thijs Drupsteen. 

Conclusie: De garage, de wasstraat en de showroom zijn er ook nog. Er is in 10 jaar niets geïnvesteerd, alleen de naam is veranderd. 

Gerelateerde berichten
13-12-2017: Van restaurant café naar autodealer - geschiedenis

Wij snappen dat jij trots bent op jouw gouden koets. Wil jij de wagen rijdend, stilstaand of dynamisch vast laten leggen? De fotograaf weet hoe dit moet! Het resultaat? Sfeervolle, stoere en memorabele foto’s. Wij hebben een passie voor auto’s en weten hoe jouw bolide het beste tot zijn recht komt.

Contact: allesopvierwielen@outlook.com