Van Kooy Ede, het verre familielid

In 1984 nam Van Kooy de vestiging Ede over van Mercedes-Benz Nederland. Hennie Slooven verruilde Volvo voor Mercedes en werd vestigingsleider. “Ik heb dus het hele integratieproces van Van Kooy begeleid en een eigen rayon en klantenbestand opgebouwd”, zegt Hennie. En meteen relativerend: “Nou ja, ik. Zeg maar WE, want we hebben hier in Ede een uitstekend team.

De werkdruk is soms zeer hoog, maar de ploeg heeft de zaken goed in de hand. Ede is het verste lid van de Van Kooy-familie. De onderlinge kontakten met andere vestigingen zijn niet echt frequent. Als vestigingsleider voert Slooven een eigen beleid. “En ik doe het op mijn manier waarop ik denk dat het goed is. Ik moet zorgen dat de zaken goed draaien. Dat betekent dat ik verantwoordelijk ben voor de verkoop, kloppende cijfers, maar ook voor zaken als representatie van het bedrijf, personeel, enzovoort”, aldus Slooven.

Hij denkt dat hij redelijk succesvol is. “Toen ik hier kwam verkochten we 80 tot 90 auto’s, nu zijn dat er gemiddeld 115 tot 120. Overigens is dit een heel apart gebied. Ons klantenbestand is bijzonder en varieert van topmanagers, tot aan geslaagde boeren. Er is nauwelijks een markt voor jonge gebruikte Mercedessen. We moeten nogal wat goede, jonge gebruikte auto’s afstoten naar de handel. Dat drukt je marges en geeft altijd een negatieve beïnvloeding op het totaalresultaat. , maar het is nu eenmaal niet anders.

Hoewel Ede dus het verst verwijderd van de Van Kooy-familie is, voelt men zich niet het zwarte schaap. Men beschikt aan de Dieselstraat over een mooi en ruim pand.

De receptie van 10 bij 7 meter biedt plaats aan 4 ruime werkplekkern en ligt centraal tussen de werkplaats en de showroom. Links ligt de werkplaats van 40 bij 5 meter. Er bevinden zich 6 bruggen, een gesloten wasplaats en een grote ruimte voor het afleveringsklaar maken van nieuwe auto’s.

Werkplaatsvoorman Gert Jan Welgraven is desgevraagd zeer tevreden over de uitrusting die hem en zijn mensen ter beschikking staat.

Rechts van de receptie is de showroom van 20 bij 20 meter. Voldoende voor 15 auto’s, een kantoor en een koffiehoek. “Ja, we zitten hier best mooi. Het pand moet nu alleen nog worden aangepast aan de Van Kooy huisstijl. De voorgevel zal daarvoor aangepast moeten worden (De huisarchitect Aaldert van Weelderen is samen met de heer Paul Knijn bezig met de ontwikkeling van deze plannen) en verder willen we mijn kantoor uitbreiden, zodat we extra vergaderruimte krijgen”, aldus Hennie Slooven.

Die extra ruimte vindt hij nodig omdat hij graag geregeld met zijn mensen rond de tafel zit, om allerlei zaken door te praten en de teamgeest optimaal te houden. “Dat vind ik inderdaad belangrijk, een goede teamgeest.”

Het team van Ede bestaat naast Slooven uit after salesmanager Ronald Winkel, parts manager John Bink, administratief medewerkster Tonny Hanse-Plas, werkplaats voorman Gert Jan Welgraven, Rinus Haalboom, John Geluk (1e monteur) Marco Ibsen, Benny Elbertsen, Gerard Langemaat en Jeroen Slijkhuis (2e monteur). 

Gerelateerde berichten
Het begin: Van Kooy een wereld vol beweging

Alles Op Vier Wielen - Autofotogratie

Alles Op Vier Wielen heeft een kloppend hart voor autofotografie. Dat doen wij met veel passie voor mens én machine.
 

Alles Op Vier Wielen is een vertrouwd adres voor auto fotografie in ’t Gooi en ver daar buiten. Samen bezoeken mijn zoon Robert en ik regelmatig auto evenementen / showrooms en leggen dat vast met onze camera's. 

De gastvrije en persoonlijke benadering van onze professionele autofotografie versterken het familiegevoel binnen het bedrijf.  Wij doen dat - in een ontspannen en ongedwongen sfeer- om alles zo aangenaam mogelijk te maken. 

 
 
Robert Vogt heeft net als zijn vader passie voor Alles Op Vier Wielen. Samen bezoeken wij regelmatig auto evenementen en leggen dat met vast met onze camera's. Ik ben geen vader die met zijn zoon gaat vissen, maar wel een weekend naar London gaat om daar op een druk kruispunt de mooiste auto's te fotograferen.
 
Bekijk de fraaiste plaatsjes maar eens op zijn Instagram
Gilbert Vogt