Van Kooy vestigingen poëtisch gefotografeerd

Bussum 5 september 1991 - Toen de kopij en de schetsen voor een Van Kooy bedrijfsfolder in een vergevorderd stadium waren, moest er een keus gemaakt worden voor de vorm van de fotografie van de zeven vestigingen.

Paul Knijn, die verantwoordelijk is voor dit soort producties, kwam met het uitstekende idee om nu eens wat anders te doen dan het recht-toe-recht-aan foto van het gebouw.
 

In nauwe samenwerking met het reclamebureau werd er gekozen voor een artistieke vorm van kunstfotografie. Daarom ging de opdracht naar een kunstfotografie Erna Braat in Bussum. "Al sinds mijn tijd op de kunstacademie word ik geboeid door 'techniek' als object. Met name onderwerpen als automatisering en automobielen, zowel de modern gestroomlijnde als de klassiekers, fascineren mij. Mijn studierichting 'grafiek' betekende veel werken met blik en zink. Om het karakter van metaal te fotograferen zocht ik op autokerkhoven en sloperijen. In een zacht, vroege ochtendlicht hebben die uitrustende auto's een zekere bekoring...Zo vond ik mijn inspiratie in de structuren van roest, grillige beschadigingen, krassen, plamuur en geblakerde lak, door de natuur gevormde ertsen. Bij bedrijven waar ik voor werk exposeerde kreeg ik verschillende reacties te horen. Van: 'Nou, is dat wel goede reclame?' tot' Wat zijn dat voor abstracte kleuren en vormen? Na enig uitleg ging men mijn poëtische wijze van fotografie waarderen." Fotografie Erna Braat

Alles Op Vier Wielen - Autofotogratie

Alles Op Vier Wielen heeft een kloppend hart voor autofotografie. Dat doen wij met veel passie voor mens én machine.
 

Alles Op Vier Wielen is een vertrouwd adres voor auto fotografie in ’t Gooi en ver daar buiten. Samen bezoeken mijn zoon Robert en ik regelmatig auto evenementen / showrooms en leggen dat vast met onze camera's. 

De gastvrije en persoonlijke benadering van onze professionele autofotografie versterken het familiegevoel binnen het bedrijf.  Wij doen dat - in een ontspannen en ongedwongen sfeer- om alles zo aangenaam mogelijk te maken. 

 
 
Robert Vogt heeft net als zijn vader passie voor Alles Op Vier Wielen. Samen bezoeken wij regelmatig auto evenementen en leggen dat met vast met onze camera's. Ik ben geen vader die met zijn zoon gaat vissen, maar wel een weekend naar London gaat om daar op een druk kruispunt de mooiste auto's te fotograferen.
 
Bekijk de fraaiste plaatsjes maar eens op zijn Instagram
Gilbert Vogt