Van Kooy vestigingen poëtisch gefotografeerd

Bussum 5 september 1991 - Toen de kopij en de schetsen voor een Van Kooy bedrijfsfolder in een vergevorderd stadium waren, moest er een keus gemaakt worden voor de vorm van de fotografie van de zeven vestigingen.

Paul Knijn, die verantwoordelijk is voor dit soort producties, kwam met het uitstekende idee om nu eens wat anders te doen dan het recht-toe-recht-aan foto van het gebouw.
 

In nauwe samenwerking met het reclamebureau werd er gekozen voor een artistieke vorm van kunstfotografie. Daarom ging de opdracht naar een kunstfotografie Erna Braat in Bussum. "Al sinds mijn tijd op de kunstacademie word ik geboeid door 'techniek' als object. Met name onderwerpen als automatisering en automobielen, zowel de modern gestroomlijnde als de klassiekers, fascineren mij. Mijn studierichting 'grafiek' betekende veel werken met blik en zink. Om het karakter van metaal te fotograferen zocht ik op autokerkhoven en sloperijen. In een zacht, vroege ochtendlicht hebben die uitrustende auto's een zekere bekoring...Zo vond ik mijn inspiratie in de structuren van roest, grillige beschadigingen, krassen, plamuur en geblakerde lak, door de natuur gevormde ertsen. Bij bedrijven waar ik voor werk exposeerde kreeg ik verschillende reacties te horen. Van: 'Nou, is dat wel goede reclame?' tot' Wat zijn dat voor abstracte kleuren en vormen? Na enig uitleg ging men mijn poëtische wijze van fotografie waarderen." Fotografie Erna Braat

Wij snappen dat jij trots bent op jouw gouden koets. Wil jij de wagen rijdend, stilstaand of dynamisch vast laten leggen? De fotograaf weet hoe dit moet! Het resultaat? Sfeervolle, stoere en memorabele foto’s. Wij hebben een passie voor auto’s en weten hoe jouw bolide het beste tot zijn recht komt.

Contact: allesopvierwielen@outlook.com